Bianka Hol

Veiligheid in ons werk en leven

Een veilige werk- en leefomgeving ervaren, vind ik belangrijk. Dat houdt in een omgeving waar iedereen zich beter kan ontplooien en als bedrijf presteer je daarmee ook beter. Daarom ben ik vertrouwenspersoon en zet ik me in voor een samenleving die open en transparant is. Dat is waardevol voor veiligheid in ons werk en leven.

Ben jij getuige van ‘dingen die niet kloppen’ of overkomt het jou zelf? Laat je horen bij een vertrouwenspersoon, daar is je verhaal veilig.

Transparant en open
Het is mijn wens om in elkaars wereld te kunnen zijn, zodat deze transparant en open is. Daar kom ik voor in actie. Het gebeurt zo snel dat we in onze eigen wereld zijn en dat is al gauw een voedingsbodem voor verkeerde dingen. Ik ben absoluut voorstander van het meerdere ogen principe; betrek de ander bij waar je mee bezig bent. Laat deze er iets van vinden. Je eigen normen en waarden toetsen en checken of je op het goede pad bent, is van onschatbare waarde.

Hoe is dat zo gekomen? vraag je je misschien af.
Wat er in een verzameling van mensen gebeurt en het gedrag van mensen, fascineert me al langer. Waarom doen mensen wat ze doen en waarom met elkaar? En dat er dingen gebeuren die niet kloppen. Zelf maakte ik dat ook mee – zowel privé als in mijn werk. Ik moest iets doen, ondanks alle remmen om mij heen. Het is geen leuk verhaal en de beerput opentrekken was echt geen pretje. Maar ik wist; dit moet ik doen. Want ik wil trouw blijven aan mezelf.

Wat ik hierin leerde…
is dat je altijd iets wint, maar ook iets verliest. Iets kwijtraakt. Niets doen betekent echter ook iets verliezen. Dingen onder het tapijt schuiven – omdat ze het daglicht niet kunnen verdragen – is niet aan mij besteed. Ik raakte mijn familie kwijt, maar won een stuk van mezelf terug.

Stappen maken

“Bij haar kan ik mijn dingen kwijt, zonder dat het uit mijn handen glipt of doorverteld wordt.”

Achtergrond en aanpak

Mijn achtergrond
is die van bedrijfsadviseur plus adviseur en manager in de zorg. In de bedrijven waar ik voor werkte heb ik heel wat meegemaakt. Leuke en minder leuke dingen. Ik ben iemand die kijkt, beschouwt, observeert en nadenkt. Als hier wat gebeurt en daar, moet dat te begrijpen zijn. Dan ga ik op zoek naar logische verbanden, ik puzzel en verbind. Mijn brede ervaring en kennis als manager en adviseur helpen mij in de gesprekken met cliënten, die slachtoffer zijn van zaken die niet kloppen. Ongewenst gedrag, grensoverschrijdend gedrag, integriteitskwesties en fraudezaken. Meegemaakt heb ik het zelf allemaal.

De aanpak
die ik inzet is gericht op ondersteuning en advies bij het oplossen van wat er is gebeurt. Ik luister en ondersteun, breng rust als de emoties te groot worden. Met een plan van aanpak is het mogelijk om in actie te komen, iets te doen. Mijn begeleiding geeft advies over de mogelijkheden en wat je zelf kan doen. Plus we besteden aandacht aan welke consequenties er zijn.

Een van de kenmerken in mijn gesprekken met mensen, is dat mijn natuurlijke uitstraling een veilig gevoel geeft. Een gevoel van je-verhaal-kwijt-kunnen, dat het veilig is. Belangrijk voor mij en de mensen die ik spreek, want de verhalen waarmee ik te maken krijg zijn niet mis.

Het liefst werk ik preventief en richten we samen een procedure in voor jouw organisatie. Een opzet waar je aan refereert en die houvast geeft als dingen toch mis gaan.

Zit jij met zaken? Of zie je dat er iets niet pluis is in je organisatie?

Bianka Hol

Schakel een vertrouwenspersoon in. Bij ons kun je jouw verhaal kwijt en is je verhaal veilig. Ook al denk je: ‘Dat kan niet!’ Doe het dan toch. Neem je die stap bij mij, dan gaan we de natuur in en voeren we onze gesprekken in de openlucht. Wandelen we buiten. Veilig, vertrouwd en ondersteunend. Want de natuur erbij betrekken helpt altijd.

Mijn honger naar puzzelen
neem ik mee in mijn vrije tijd, want thuis puzzel ik met plezier aan legpuzzels en kruiswoordraadsels. Wandelen in de natuur doe ik graag, dat raad je vast al. En ik ben dol op boeken lezen, nieuwe dingen zien en ontmoetingen beleven. Helemaal op mijn lijf geschreven. Als er iets te ontdekken of te puzzelen valt, kom ik helemaal tot mijn recht.

Wanneer kom jij het beste tot je recht?
Zit je met iets vervelends dat je aan niemand kwijt durft?
Kom in actie, ik ben er om naar jou te luisteren.

Bianka Hol